Европейската комисия ще представи утре законодателно предложение за въвеждане на еднакви

...
Европейската комисия ще представи утре законодателно предложение за въвеждане на еднакви
Коментари Харесай

ЕС готви законодателства за еднакви зарядни за електронни устройства

Европейската комисия ще показа утре законодателно предложение за въвеждане на идентични зарядни за мобилни телефони, таблети и слушалки, заяви източник, представен от Ройтерс. Подобна мярка би засегнала най-вече американския колос Apple.

Европейската комисия и Европейският парламент оказват напън за въвеждане на идентични зарядни към този момент повече от десетилетие, напомня Българска телеграфна агенция. Брюксел твърди, че това би било по-добре за околната среда и по-удобно за потребителите.

Европейска комисия желае зарядните към този момент да не се продават дружно с устройствата, като предлага и хармонизиране на портовете за презареждане. Според Apple обаче подобна наредба за унифицирани зарядни ще ограничи нововъведенията, ще сътвори планина от електронни боклуци и ще обърка потребителите.

Половината зарядни, продадени с мобилни телефони през 2018 година, са били с USB micro-B конектори, а 29% - с  USB-C и Lightning, каквито се употребяват от Apple, съгласно изследване на Европейска комисия от 2019 година. 

Инициативата за въвеждането на единни зарядни устройства в Европейски Съюз беше стартирана от Гергана и Соломон Паси преди няколко години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР